Polerer

EKKO Polermaskin

EKKO poleringsmaskiner er utviklet for alle dyrkere, med behov opp til 30 tonn / time. Alle polerere fra EKKO Maskiner A / S leveres komplett med vanntank og resirkulering system som sikrer optimal polering på grunn av den enorme mengden av vann i trommelen. Bare i den siste tredjedel av trommelen er stenket med friskt vann. Dermed kan forbruket av ferskvann  være omtrent 300 til 500 l / time.
Vanntanken er utstyrt med et filterbelte, som langsomt bringer vrak ut til siden. Pumpen for resirkulering er plassert bak filterbeltet, hvor det resirkulerte vannet stadig blir filtrert.
 Maskinene er utstyrt med 14, 16 eller 20 børstevalser, henholdsvis 2, 3 eller 3,5 meter lang. Dette gjør EKKO spesielt godt egnet for tynnere produkter slik som gulrøtter.
Maskinene er utstyrt med to frekvensstyrte motorer. Ett for tromme-stasjonen og en for børster. Dreiemomentet overføres gjennom velprøvde Poly-V belter. Frekvensstyring av motorene sikrer at både trommelen og børster starter automatisk og stopper langsomt, men først og fremst, at hastigheten av begge er justerbare. Dermed er det mulig å justere poleringseffekt, så vel som strømningshastigheten.